Vyhledávání


Oslavy 70.výročí založení SK ŽEBĚTÍN

28.06.2010 08:26

Oslavy 70.výročí založení SK Žebětín vypukly v sobotu 26.6.2010 na hřišti SK Žebětín ve 14 h předzápasy "Benjamínků" SK Žebětín vs. Zbrojovka Brno (1.Fc Brno).Hráli se dva přátelské zápasy (nejprve ročníky 2004 a mladší a dále ročníky 2003). V obou zápasech zvítězila Zbrojovka Brno 7:4 a 5:4, ale domácí kluci byli Zbrojovce více jak vyrovnaným soupeřem ( zvláště v tom druhém utkání).

V 16h následoval přátelský zápas mezi muži SK Žebětín "A" vs. HC Kometa Brno. Slavnostní výkop provedli primátor města Brna Roman Onderka a starosta ÚMČ Brno-Žebětín ing.Vít Beran. 

Oslav se také zúčastnil nejstarší člen SK pan Čestmír Žáček , který byl v roce 1940 u založení SK a byl také členem prvního žebětínského fotbalového týmu.

Přátelské utkání mělo exibiční nádech a fanoušči, kterých přišlo cca 900,mohli být spokojeni. Utkání lépe zahájili náš tým, který vedl během prvních 25 min. 2:0 (Hejlek a Žvanut). Kometě se podařilo do poločasu vyrovnat (Zubíček a Beránek).Ve II.poločase nastoupil náš tým v pozměněné sestavě a Kometa se ujala brzy vedení. Na 2:3 pro Kometu zvýšil velmi agilní Zubíček. Na konečných 3:3 srovnal ke konci utkání Trčka V. Za zmínku stojí ještě neproměněná penalta brankaře Komety L.Lubiny.          

Za Kometu do zápasu nastoupili Lubina, Malec, Mojžíš, Richter, Dopita, Koukal, Zubíček, Veselý, Beránek, Trvaj, Ostrčil, Jakub Svoboda…

 více fotek:https://skzebetin.rajce.idnes.cz/Oslavy_70._vyroci_zalozeni_SK_Zebetin/

Děkujeme Tímto srdečně panu J.Havelkovi za nádherné fota, které pro náš klub i obec zpracovává ! 

články: https://www.hc-kometa.cz/clanek.asp?id=2750 

https://new.hc-kometa.cz/clanek.asp?id=V-sobotu-odehraji-hokejiste-fotbalove-utkani-v-Zebetine-2741